Öppettider
Tisdag-Fredag 14.00 - 23.00
Lördag 12.00 - 23.00
Söndag-MÄndag StÀngt
Boka bord
Boka ölprovning

Sedan 2014 har Nya Carnegiebryggeriet hållt till i Lumafabriken i Hammarby Sjöstad. Det hela startade som ett samarbete mellan Carlsberg och Brooklyn Brewery.

Den första ölen bryggde vi den 10:e februari 2014. Det var en mörk ale som vi döpte till Primus Lux, som är latin och betyder ”första ljuset”. Sedan tog vi fram två öl som blivit våra flaggskeppsöl - Kellerbier och J.A.C.K. IPA. Vi genomför flertalet lanseringar av ny öl under året, både på Systembolaget och hos våra kunder och har bryggt över 150 olika öl genom åren.

Idag är Nya Carnegiebryggeriet inte bara ett bryggeri, utan driver även en gastropub vägg i vägg med bryggeriet där fokus läggs på att kombinera mat och vår öl på bästa sätt. Vi erbjuder även ölprovningar där man tillsammans med andra ölentusiaster får möjligheten att komma millimeter från bryggutrustningen där man bland annat får känna doften i maltrummet, kika ned i mäskpannan och förundras bland jäsningstankarna. Tillsammans guidar vi oss igenom ölets underbara värld där vi smakar och doftar på ingredienserna för att sedan ta oss till bryggarrummet där vi pratar olika ölstilar och testar några utvalda öl från vårt bryggeri.

Vi brukar genomföra en hel del event under året – så följ oss gärna på Facebook och Instagram för att hålla dig helt uppdaterad.

Välkommen till oss på Nya Carnegiebryggeriet. Vi älskar öl.